ایراندام و طیور

اهمیت استفاده از آنزیم‌های خارجی در بهبودِ رشد و بازدهِ مصرف خوراک در صنعت طیور

اهمیت استفاده از آنزیم‌های خارجی در بهبود رشد و بازده مصرف خوراک در صنعت طیور به خوبی شناخته شده است. به علت قیمت بالای ذرت، بسیاری از تولید کنندگان در صدد این هستند که ترکیبات دیگری مثل تریتیکاله، گندم، جو و سورگوم که ارزش غذایی کمتری دارند را جایگزین ذرت کنند. این محصولات سرشار از پلی ساکارید‌های غیر نشاسته‌ای (NSP) هستند و بین مقدار NSP موجود در خوراک و ارزش غذایی آن رابطه عکس وجود دارد. افزودن آنزیم‌ها به جیره غذایی می‌تواند ارزش غذایی محصولات حاوی مقادیر بالای NSPهای محلول را افزایش دهد. مطالعات متعددی نشان داده است که افزودن آنزیم‌های خارجی به جیره‌های بر پایه‌ گندم، جو یا تریتیکاله می‌تواند عملکرد طیور را به میزان مشابه با مقادیر به دست آمده از جیره‌های بر پایه ذرت-سویا بهبود ببخشد.

به طور طبیعی، دستگاه گوارش طیور، آنزیم‌هایی را برای کمک به هضم مواد غذایی تولید می‌کند. با این حال، طیور آنزیم‌های کافی برای هضم کامل فیبر‌ها را ندارند و نیاز به برخی از آنزیم‌های تجاری خارجی در رژیم غذایی، برای بهبود هضم دارند. در واقع آنزیم‌ها، کاتالیزور‌های بیولوژیک هستند که متشکل از پروتئین‌ها، آمینو اسیدها، مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند. مزایای استفاده از آنزیم‌های تجاری در جیره طیور شامل بهبود بازده تولید و مصرف خوراک و همچنین کاهش آلودگی‌های محیطی به علت کاهش مواد معدنی موجود در کود است. مطالعه مروری حاضر، شامل اطلاعاتی در مورد استفاده از آنزیم‌ها و کاربرد آن‌ها در پرورش طیور است.

صنعت طیور به طور فزاینده ای به استفاده از مکمل آنزیم های اگزوژن استقبال نشان میدهد. مکمل آنزیمی به جیره طیور دارای یک تاثیر مثبتی بر قابلیت هضم غذا دارد و منجر به بهبود آن می شود. بهره وری بهتر و استفاده از آنزیم های تجاری می تواند مواد مغذی را افزایش دهد، ارزش مواد تشکیل دهنده خوراک و رژیم غذایی اجازه انعطاف پذیری بیشتر در فرمولاسیون رژیم غذایی داشته و دارای یک اثر بالقوه در کاهش محیط زیست آلودگی با کاهش دفع برخی عناصر مانند نیتروژن و فسفر در کود مرغی.

منبع: مجله تحقیقات دامپزشکی دانشگاه شیراز، سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 64، Summer 2018)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا