تولید سم زنبورعسل – APITOXIN

آغاز گرفتن زهر زنبورعسل در طول یکسال یعنی در فصل پرورش زنبورها از آغاز فروردین تا شهریور ماه در طول یک سال انجام می شود. زهر زنبورعسل مادّه ای است از ترشحی غدد خاص زنبور است. در زنبورها این محصول یک مایع غلیظ بی رنگ با بوی خاص عسل و طعم تلخ است. زهر زنبورعسل با استفاده از کلکتور پنل (قابی برای جمع آوری زهر با ابعادی شبیه به رسانه)، یک مدارشکن الکتریکی (محرک الکتریکی)، و یک آکومولاتوری که بر اساس اصل تحریک الکتریکی کار می کند. منیفولد پنل دارای گوش و شیارهایی در بالا و پایین است. ۲ سیم از آن عبور می کند. یک باتری ۱۲ ولتی به عنوان منبع برق استفاده می شود. تحت تأثیر پالس های جریان ضعیف، زنبورها سم را روی کلکتور پنل آزاد میکنند، هر ۵-۳ روز بدون عواقب مضر برای بستر و زنبورها . سم به شکل قطره کوچکی از روی شیشه قاب می ریزد. آن قطره کوچک (0.02-0.05 میلی گرم) از زهر زنبورعسل، روی سطح شیشه ای ظرف بمدّت ۵ تا ۱۰ دقیقه خشک می شود. در کل، فرآیند ۳۰ دقیقه طول می کشد، سپس شیشه از قاب خارج می شود و سم متبلور با تیغ تراشیده می شود. کریستال های زهر زنبورعسل جمع آوری شده و به صورت هرمتیک در ظروف شیشه ای تیره، در یک مکان تاریک و خشک در اتاق نگهداری می شود.
منبع: COLLECTION OF BEE POISON – APITOXIN
Tomislav Rushkov, owner and manager of Organic Balkan LLC import-export Veles